Waarom teambuilding zo belangrijk is

  • zo, 10 mrt 201922:09

Een groot deel van je tijd breng je door op je werk. De manier waarop jij en je collega’s samenwerken bepaalt voor een groot deel de sfeer op de werkvloer. Ook het resultaat van jouw werk en dus ook het succes van het bedrijf hangt voor een belangrijk stuk af van de sfeer op je werk. Iedereen wil met plezier z’n werkzaamheden kunnen doen, en teambuilding is de perfecte manier voor een fijne werksfeer te zorgen.

 

Samenwerken
We leren het al vroeg als kind, samenwerken is belangrijk in onze maatschappij. Goed kunnen samenwerken is een kunst! Je bent vaak deels afhankelijk van anderen voor een goede uitvoering van je eigen werkzaamheden. Wat voor soort werk je ook doet, er is weinig zo belangrijk als de relatie die je met je collega’s hebt. Je helpt elkaar waar dat kan en gaat in vertrouwen met elkaar om zodat iedereen zijn taken zo goed mogelijk kan uitvoeren. Een succesvol team vult elkaar aan en zorgt dat er geen conflicten ontstaan.

Teambuilding
Toch is een werkomgeving zonder conflicten een utopie. Waar mensen werken ontstaan frustraties en ergernissen. Hoe je daar als team mee omgaat bepaalt voor een groot deel hoe de sfeer op je werk is. Communicatie is de sleutel en dat is dan ook vaak de kernboodschap van teambuildingsuitjes. Hoe overleg je met elkaar en hoe help je misverstanden zo effectief mogelijk de wereld uit? Bedrijfsuitjes zijn een speelse en leuke manier om met dat soort vraagstukken te werken.

Meer inzicht
Eindeloos vergaderen, daar heeft niemand echt zin in. Hoewel veel bedrijven een diepgewortelde praatcultuur hebben, is actief aan de slag gaan met teambuilding leuker en succesvoller. Je krijgt meer inzicht in hoe jullie als team werken, maar ook in elkaar afzonderlijk. Een actief bedrijfsuitje zorgt ervoor dat je elkaar beter leert kennen, zodat je ook beter rekening met elkaar kunt houden. Hoewel teambuildingsactiviteiten vaak een onderdeel zijn van een bedrijfsuitje kun je beide onderdelen natuurlijk ook goed los van elkaar doen.